Care este diferența ?

Care este diferența dintre pielea de aligator și cea de crocodil? Există desigur o diferenta atat la aspect cat si preț sau din punct de vedere al calitatii. Daca o piele de aligator sau crocodil a fost transformata deja într-un produs finit mai mic [portofel, curea], poate fi destul de dificil sa se mai determine diferentele. Desi acestea sunt diferite in multe feluri, ele sunt in acelasi timp si similare în multe feluri. In functie de mediul si zona din care provine animalul, de partea corpului de pe care provine pielea, valoarea și calitatea acesteia poate varia foarte mult. În general, crocodilul american are o piele mult mai frumoasa, cu modele mai simetrice, groasă dar și moale in acelasi timp, precum și cu o amprenta mai lina și mai pronuntata decât  pielea de crocodil comun.
  pantofi din piele de crocodil  
  piele de crocodil
Pielea de aligator american are cele mai mari preturi si este cea mai cautata materie primă de catre cei mai prestigiosi producatori de articole de lux. Deși relativ rare, pieile de calitate de top de la crocodilul american și cel australian de apa sarata sunt egale, și în unele cazuri mai bune, decât cea mai buna piele de aligator. In timp ce, in esența, exista doar o specie de aligator, aligatorul american sau ”crocodil mississippiensis”, exista in schimb o duzina de specii de crocodili, în variate forme și marimi peste tot în lume. De departe cea mai comuna este Brown Caiman din America Centrala si de Sud. Cele mai multe specii de crocodil sunt in pericol sau amenințate cu disparitia și comerțul lor este limitat de CITES (convenția privind comertul international cu specii pe cale de disparitie). Etichetarea gresita a articolelor din piele de aligator se intampla destul de des, etichetele fiind adesea aplicate la produsele realizate din piele de caiman. In timp ce pielea de caiman poate sa fie de bună calitate, chiar daca este relativ subțire și mai puțin sofisticata pe produsele finite din America de Sud, este de multe ori mai rigida si mai durabila decât chiar pielea unui crocodil de calitate. Pentru un cumparator, este regretabil faptul ca acest lucru nu reiese din fotografii.
La toate speciile de aligator sau crocodil, calitatea pielii variaza de la animal la animal și in functie de partea corpului de unde aceasta provine. Secțiunile premium includ burta, gatul si zonele centrale unde modelul este cel mai simetric. In jurul liniei mediene a abdomenului aceste modele sunt oarecum de formă dreptunghiulara. Partea cel mai puțin cautata este coada (care poate reprezenta si 50% din lungimea animalului). Pielea de pe coada este dura, groasa si greu de procesat. Unele porțiuni ale cozii sunt potrivite pentru secțiunile interne sau ascunse ale unui portofel sau genti, sau pentru curele. Marimea animalului este de asemenea importanta. Acest lucru poate oferi un indiciu pentru a distinge aligatorul de caiman, deoarece pieile de caiman vin de obicei de la animale mici (3-5 metri în lungime; comparativ cu 6 până la 12 de metri ale aligatorului tipic sau crocodilului de Nil).  

Despre finisajul “CLASIC” (high-gloss) față de “SAFARI” (semi-lucios și mai natural)

Pielea de aligator și de crocodil sunt disponibile intr-o varietate mare de culori și în doua tipuri principale de finisaje, CLASIC –lucioasa, si luciul SAFARI -sau semi-lucios. Finisajul CLASIC este mai procesat, neted – lucios cu aspect de piele lacuita, care a fost dintotdeauna asociată cu cele mai bune articole de lux din piele exotica. Pentru a realiza acest luciu, o proteina naturala (de obicei albusul de ou) este lustruit în foițe sub inalta presiune. Folosind un obiect neted si dur sub forta presiunii, pielea este comprimata și lustruita. Rezultatul este o piele subtire, lucioasa, cu solzi bine evidentiati. Dezavantajul este că pielea devine relativ rigida, și mult mai puțin durabila. Finisajul CLASIC este foarte potrivit pentru articolele de lux, care nu necesită multă mișcare dinamică, de exemplu o curea, un portofel, o poseta de seara sau un clutch, precum și alte articole care pot fi puse într-o poseta sau servieta, cum ar fi un suport de cărți de vizită sau o agenda. Finisajul SAFARI este din ce în ce mai popular datorita aspectului sau semi-lucios, precum și a durabilitatii sale excepționale. Finisajul SAFARI este obtinut in urma tamponarii pielii cu viteză redusă, la presiune joasa, folosind o combinatie de ceruri naturale și uleiuri. Deoarece nu a fost supusa la o presiune excesiva, pielea rămâne moale si supla, iar suprafața pastreaza modelul la scara naturală și imperfecțiunile minore, caracteristice pielii unui aligator sau crocodil veritabil. Finisajul SAFARI poate fi flexat în mod repetat cu puține sau fara urme de uzura; este de asemenea extrem de rezistent la abraziune deoarece culoarea patrunde mai adanc în piele, iar suprafata este natural mai pronuntata tridimensional. Pe lângă avantajele practice, exista si o preferință tot mai mare pentru acest aspect mai natural, care este dificil de imitat.  

Pielea de crocodil – Ce este “Hornback”?

Hornback se refera la solzii tari ca osul  aflati de-a lungul partii din spate a aligatorului sau crocodilului. Piesele Hornback au o textura interesantă și unică, in comparatie cu pielea din celelate zone ale corpului.  

Culorile pielii de aligator si crocodil

Aligatorii sunt, in mod natural, colorati pentru a fi camuflati în mediul lor verde și maro, astfel încât rezulta piei care sunt o combinație plictisitoare de gri-maro-verde. In procesul de vopsire, pieile pot fi aduse la aproape orice culoare. În timp ce negru și maro sunt cele mai comune culori, gri/argintiu, rosu, portocaliu si albastru sunt de asemenea disponibile. Culorile mai deschise pot fi mai inconsistente și se pot decolora mai usor în timp.
Call Now Button