In romana, vocabularul din domeniul stilului masculin nu este la fel de nuantat ca cel din engleza. De aceea, pentru toate tipurile de costume create special pentru o persoana se foloseste termenul de « costum la comanda ». In realitate, exista doua tipuri de costume la comanda : costume bespoke si costume made-to-measure. Daca vrei sa fii sigur ca obtii ceea ce doresti atunci cand mergi intr-un atelier de costume, trebuie sa tii seama de aceasta diferenta.

Bespoke – un costum unic

Costumul bespoke este acel costum creat de la zero  de catre un artizan, urmand cerintele unui anumit client. Munca la un costum bespoke reprezinta treapta cea mai inalta de adaptare la dorintele si stilul de viata al unui client. In prima etapa, cea de schitare a modelului costumului, se aleg toate detaliile : stofe, nasturi, tipuri de buzunare, tipul de croiala. Costumul bespoke este construit treptat si sunt necesare mai multe sedinte de luare a masurilor. Un adevarat costum bespoke poate fi realizat doar de artizani cu experienta si tine de sfera luxului, pretul fiind unul pe masura.
pregatire costum bespoke
  costum made-to-measure in pregatire

MTM – costumul personalizat

Spre deosebire de costumul bespoke, costumul made-to-measure porneste de la un model deja existent. Apoi este adaptat astfel incat sa se potriveasca perfect celui care il va purta. In functie de magazin si de artizan, pot fi adaptate detalii diferite (stofele, nasturii, captuseala, anumite cusaturi decorative, etc) si realizate mai multe tipuri de ajustari (lungimea manecilor si a pantalonilor, modificari ale umerilor, ). Calitatea unui astfe de costum pe comanda depinde de finetea si adaptabilitatea modelului initial, de priceperea si iscusinta celui care il ajusteaza, dar si de materiale folosite. Un costum made-to-measure poate fi solutia ideala pentru cei care isi doresc un costum distins, dar realizat intr-o perioada de timp mai scurta, cu mai putine probe. Bineinteles ca si la capitolul costuri acestea sunt mult mai rezonabile spre deosebire de cele ale unui costum bespoke.

Cand alegem intre bespoke si costumul made-to-measure

Un costum bespoke este invaluit in farmecul traditiei. Beneficiaza de excelenta pe care lucrurile facute cu migala si personalitate o pot avea. Dar, in acelasi timp, un costum facut pe comanda de la zero este greu de integrat in stilul de viata al majoritatii oamenilor. De aceea, varianta made-to-measure realizata de catre un artizan cu experienta si ochi pentru detalii este la fel de buna. Astfel de costume la comanda reprezinta piese de garderoba remarcabile, care scot in evidenta orice barbat si ii dau nota de stil pe care si-o doreste.  

Costume made-to-measure la Royal Men

La Royal Men va punem la dispozitie serviciul de Made To Measure atat pentru costume cat si pentru camasi si pantofi. Raman la alegerea dvs, modelul, stofa, captuseala, nasturii, anumite cusaturi decorative manuale sau de masina, cat si multe alte optiuni, astfel incat la final costumul sa fie ceea ce va doriti si sa va reprezinte in totalitate.
Call Now Button