”Made-To-Measure” sau MTM desemneaza tehnica de creare a costumelor la comanda si pe masura, pornind de la modelul unui costum de proba‚ numit ”master garment”. Cele mai uzuale obiecte vestimentare croite pe masura sunt costumele, cu precadere cele pentru barbati. In cazul serviciilor MTM, interventia croitorului se realizeaza atat la nivel de ajustare a dimensiunilor  astfel incat imbracamintea sa corespunda perfect persoanei care o va purta, cat si la nivelul detaliilor, in functie de preferintele clientului si de imaginea pe care acesta doreste sa o transmita. ”Made-To-Measure” este de fapt denumirea succinta a unui intreg proces, care presupune modificarea piesei vestimentare dar si servicii personalizate de consiliere vestimentara.

 

Pasul 1:

Implica sa ai de la client cateva detalii precum: unde doreste sa poarte piesele respective, cum ii place sa poarte un costum, ce asteptari are de la acesta in final, asta deoarece sunt persoane cu diferte moduri de a considera un costum reusit. In timp ce unuia ii place foarte mult sa poarte hainele mai lejer, altul se simte reprezentat de o linie foarte fixa pe corp, chiar daca este putin mai incomod. Consilierul sau tehnicianul sunt cei ce trebuie sa intelega exact ceea ce isi doreste clientul, pentru a putea sa-i faca recomandarile corecte, iar costumul MTM final sa fie unul de care clientul sa fie multumit in totalitate.

Pasul 2:

Se iau masurile cu ajutorul costumului ”master garment”. Toate modificarile sunt notate intr-un formular (fisa clientului). Cea mai importanta parte din operatiunea de luare a masurilor, este stabilirea balantei sacoului si abia dupa aceea se iau in calcul celelalte coordonate, gen lungime sau latime.

Pasul 3:

Alegerea stofei si a optiunilor in ceea ce priveste personalizarea (captuseala, nasturii, anumite cusaturi speciale, broderie initiale, butoniere deshise si manuale)

Pasul 4:

Se stabilesc termenii de livrare si modalitatea de plata a costumului MTM.

Pasul 5:

La sosirea comenzii, va fi nevoie de cel putin o proba pentru a o definitiva si, in cazul in care clientul isi doreste si selectarea de accesorii potrivite (camasa, cravata, pantofi, etc), se va adauga si acest segment pe lista de operatiuni necesare conturarii cu succes a unei tinute perfecte.

costum MTM - masurile

costum MTM - alegerea detaliilor
O tinuta corect accesorizata va fi intotdeauna admirata, chiar daca piesa de rezistenta este costumul MTM. Acesta, accesorizat diferit, va arata intotdeauna altfel. Serviciul made-to-measure la distanta a luat nastere si s-a dezvoltat in timp si este apreciat in mod special de catre domnii ocupati si pentru care timpul alocat cumparaturilor este foarte restrans. Totusi, cine isi doreste o imagine si o eticheta corecte, va alege o tinuta la comanda si isi va face si timp in agenda pentru realizarea acesteia. Este foarte important ca, atunci cand mergi la un cosilier made-to-measure, sa ii transmiti acestuia cat mai exact ceea ce iti doresti, unde urmeaza sa porti tinuta, in ce domeniu activezi, etc, pentru ca sfatul sau sa fie unul cat mai corect, cat mai in concordanta cu imaginea pe care tu, ca si client, deja ti-ai creeat-o in minte vizavi de costumul si/sau accesoriile dorite.
 

Royal Men si costumele MTM

La Royal Men, costumele MTM (made-to-measure) sunt realizate in Italia, la producatori de traditie in arta croitoriei, iar serviciile oferite de noi vor scoate in evidenta croiala, calitatea de necontestat a materialelor si, nu in ultimul rand, stilul impecabil ”Made in Italy”.
Call Now Button