Alaturi de croiala, materialul ofera si el, in egala masura, valoarea unui costum. Adesea materialele sunt trecute cu vederea, pentru ca se identifica total cu imaginea de ansamblu a costumului, desi stofa de calitate reprezinta un procent destul de mare din pretul costumului.

De ce sunt stofele de calitate esentiale?

Stofele indeplinesc roluri extrem de importante in opera finala – costumul perfect:  
  • sustin stilul de ansamblu – exista stofe potrivite costumelor sport, materiale cu aspect pretios pentru costume de cermonie, sau stofe aparent banale, dar rezistente si pretabile pentru costume mai putin formale.
  • asigura confortul – costumele din materiale de calitate se comporta corect la temperaturi crescute sau scazute si, in functie de destinatie, pot rezista la o purtare indelungata.
stofe costume barbati
alegere stofe costum

Tipuri de stofe pentru costumele barbatesti de lux

Orientativ, majoritatea tesaturilor pentru costumele de lux provin din tipuri de lana pretioasa. Pe acestea le veti regasi si la Royal Men:  
  • Casmirul este o tesatura simbol a hainelor de lux. Chiar si acum este o tesatura rara, care se obtine greu. Provine de la caprele de Kashmir, originare dintr-o regiune himalayana. Pentru ca doar primul strat de par, cel mai fin, poate fi folosit pentru tesaturi, fiecare capra de Kashmir poate produce maxim 200 g de lana la o singura recoltare.
  • Lana merinos este o lana nobila, extrem de fina, ce provine de la oile cu acelasi nume. Originare din Spania, aceste oi sunt acum crescute la scara larga in Australia si Noua Zeelanda.
  • Lana de Shetland provine de la ovinele din Insula Shetland, Scotia. Este o lana rezistenta, care poate fi folosita atat la costume casual cat si la tinute sport.
  • Mohairul este un material fin si stralucitor obtinut din lana caprei de Angora. Din aceasta lana rezulta un material foarte elastic si, prin urmare, rezistent. Mohairul este folosit la smochinguri si costume de seara. De asemena, datorita rezistentei sale, este printre primele stofe alese pentru costumele business de vara si costumele de calatorie.
La fel de important pentru obtinerea unei tesaturi de calitate pentru costumele barbatesti, este modul in care este prelucrata lana. Fibrele de lana pot fi transformate in tweed, flanel sau celebra tesatura de baza Super 100, pana la Super 250.

Leave Comment

Call Now Button